Videopresentation av kandidat och företag vid rekrytering

Videopresentation för dig som söker jobb

När vi presenterar slutkandidater för tjänster till våra kunder får de förutom CV och ansökningsbrev även en videopresentation av varje kandidat. Den spelas in i slutet av den intervju som görs här hos oss. Filmen är…

ca 1 minut lång och du får svara på 3 relevanta frågor om tjänsten du söker. Vi har många års erfarenhet av att arbeta med videopresentationer, och det hela går snabbt och smidigt. De flesta tycker att det är kul och bra att få träna på att uttrycka sina drivkrafter och egenskaper inför en kamera.

Som kandidat får du redan i välkomstmailet en instruktion om hur det hela går till. Detta gör att du redan innan kan förbereda dig på att det eventuellt spelas in en videopresentation av dig.

Videopresentationer av kandidater

Att hitta rätt personer i CV-djungeln är svårt. Ofta kan man vara övertygad om att man hittat den perfekta kandidaten – tills man träffar honom eller henne fysiskt. Personkemi går aldrig att ersätta, men…

videopresentationer ger dig som anställer ytterligare ett verktyg att hitta rätt person. Vi har sett många företag ändra sina rekryteringsbeslut efter att de har sett en kandidatfilm. Personen på pappret blev helt plötsligt verklig, egenskaper och personlighetsdrag trädde fram. Kroppsspråk, röst, tonfall och blick är ofta det som i slutändan fäller avgörandet vid rekryteringar.

Kombinationen av CV och film gör att du minskar risken att lämna något åt slumpen. Den bästa kandidaten behöver inte vara den som har det till synes bästa CV:t.

Filmad annons

Varje företag består av unika människor som tillför olika former av energi. Den samlade energin skapar den atmosfär och känsla man känner när man som utomstående kommer in på företaget. I platsannonser försöker…

varje företag framstå som oerhört dynamiskt, spännande, utvecklande och unikt, men det kan lätt upplevas som tomma floskler eftersom alla i stort sett skriver samma sak. Det är svårt att från annonser få en någorlunda riktig bild av hur det verkligen är på företaget. Hur är arbetsmiljön? Medarbetarna? Chefen? Studier visar att dessa parametrar är mycket viktigare för trivseln hos anställda än saker som lön, förmåner och titel.

För att i möjligaste mån förmedla miljön och atmosfären på en arbetsplats utan att en kandidat besöker den rent fysiskt arbetar Next u med filmade platsannonser. Varje film är 60-90 sekunder lång och meningen är att företaget ska visa upp sitt ”riktiga jag”, oklippt och utan krusiduller och under en vanlig arbetsdag. Vi har många års erfarenhet av att göra filmade annonser och det hela går snabbt och smidigt, i de flesta fall brukar en inspelning inte ta mer än ca 45 minuter.

En bild säger mer än 1000 ord – gissa då vad en film säger?

Integritet

När man spelar in en videopresentation hos Next u, kan man känna sig trygg att den lagras på ett säkert sätt.

Kontakta oss!

Hör av dig till oss för en pratstund om just dina behov.

Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer här. ×

×