Videopresentation av kandidat och företag vid rekrytering

1

Filmad platsannons

2

Video i ansökningsprocessen

3

Kandidatpresentationer

Filmad platsannons

Next u kombinerar annonser med videopresentationer ifrån arbetsplatsen. I många fall räcker det med att stryka över företagets namn i en jobbannons och plötsligt kan annonsen gälla vilket företag som helst. Syftet med video är dels att få annonsen att sticka ut ur mängden men också ett sätt att ge kandidaterna en tydligare bild av jobbet de söker.

Ofta kan det vara svårt att få en känsla för hur det faktiskt är att jobba på en specifik arbetsplats. Att som företag synliggöra sin arbetskultur och vilken typ av medarbetare man söker i en skriven jobbannons kan vara svårt. Som lösning på problemet kombinerar vi, i de fall våra kunder vill, en skriven annons med en video som visar arbetsplatsen. Här har medarbetare och chefer möjlighet att berätta om kulturen på arbetsplatsen samt att kandidaten får en inblick av kontoret och medarbetarna som arbetar där.

För det rekryterande bolaget är det alltså en bra möjlighet att nå ut med sitt employer branding-arbete på ett bättre sätt under rekryteringsprocessen. Du som kandidat får en tydlig bild av vad företaget söker i sin nästa kollega och dessutom får du en känsla för arbetskulturen och om den skulle passa dig.


Video i ansökningsprocessen

Våra kandidater går igenom videofrågor som en del av ansökningsprocessen när man söker de jobb som annonseras ut via Next u. Här får du som kandidat en möjlighet att berätta mer om dig själv och svara på de frågor som ställs.

Som kandidat får du svara på några korta, enkla frågor som är relevanta för tjänsten du söker genom video. Du svarar på frågorna direkt i mobilen och skickar in dem i samband med att du genomför hela ansökningsprocessen. Detta som ett komplement till ansökan.  Vi har många års erfarenhet av att arbeta med videopresentationer, och det hela går snabbt och smidigt. De flesta tycker att det är kul och bra att få träna på att uttrycka sina drivkrafter och egenskaper via video.


Kandidatpresentationer

När vi presenterar kandidater för dig som kund får ni en videopresentation av varje kandidat. För dig som arbetsgivare vet du att det är svårt att hitta rätt personer i CV-djungeln. Ofta kan man vara övertygad om att man hittat den perfekta kandidaten – tills man träffar honom eller henne fysiskt. Personkemi går aldrig att ersätta, men videopresentationer ger dig som anställer ytterligare ett verktyg att hitta rätt person.

Under vår intervju spelar vi in en kort videopresentation, där du som kandidat får svara på 3–4 frågor tillsammans med en av våra rekryterare. Frågorna har valts ut av den potentiella arbetsgivaren och presenteras för dem som en del av din ansökan. Som kandidat får du redan i välkomstmailet en instruktion om hur det hela går till, vilket gör att du kan förbereda dig. Detta är ett sätt för dig som kandidat att marknadsföra dig själv som person.

Vi har sett många företag ändra sina rekryteringsbeslut efter att de har sett en kandidatfilm. Personen på pappret blev helt plötsligt verklig när egenskaper och personlighetsdrag trädde fram. Kroppsspråk, röst, tonfall och blick är ofta det som i slutändan fäller avgörandet vid rekryteringar.

Det sägs att en bild säger mer än 1000 ord, vad säger då en video?

Kontakta oss!

Hör av dig till oss för en pratstund om just dina behov.