Next u

Vi lämnar inget åt slumpen
Vi vet att medarbetarna gör skillnaden mellan ett bra företag och ett fantastiskt företag. Likaså är…

hur du presenterar din arbetsplats det som gör skillnaden för hur attraktiv du är i arbetssökandes ögon.

Vi vet också att alltför många kvalificerade jobbkandidater slentrianmässigt hamnar i papperskorgen, ofta av väldigt triviala skäl som vad de heter, hur gamla de är eller vilket typsnitt ansökan är skriven på. Det är synd, för det gör att företag missar fantastiska kompetenser och att duktiga kandidater aldrig får chansen.

Ett CV kan säga en del. Men det är torra fakta, ord på papper, och det säger egentligen ingenting om människan bakom det där papperet, om de egenskaper som gör att man passar för en viss tjänst. Röst, tonläge, utstrålning, engagemang och glimten i ögat är sådant som man bara kan uppleva när man ser och hör en person.

Efter många år av arbete med rekrytering vet vi att det är just de sakerna snarare än formella meriter som oftast fäller avgörandet. Därför jobbar Next u med videopresentationer av både kandidater och arbetsplatser. På så vis lämnas inget åt slumpen, varken för dig som söker medarbetare eller för dig som söker jobb.

Företaget

Sociala Medier
Hur man som företag ska dra nytta av sociala medier är något som flitigt diskuteras just nu. Många bolag har…

startat Facebooksidor och några har även börjat använda sig av Twitter, men få har kunskap om eller än mindre en uttalad strategi för hur man ska använda sig av dessa verktyg för att driva försäljning och skapa mervärden.

På Next u har vi har sedan länge framgångsrikt integrerat sociala medier i vår kommunikationsstrategi. Som kanal att nå människor i syfte att marknadsföra lediga jobb är det oöverträffat, givet att man har ett stort nätverk (vilket vi har) och kunskaper att använda verktygen rätt.

En av de största fördelarna med stora nätverk är att man på ett mer direkt och personligt plan än till exempel traditionella annonser når människor som inte aktivt söker jobb men som ändå kan tänka sig att byta om något spännande dyker upp. Statistik visar att kontakter och privata nätverk står för mer än hälften av de jobb som tillsätts idag, och andelen växer. Därför är vi väldigt glada att vi på Next u var tidigt ute med sociala medier och nu har ett nätverk som omfattar många tusentals personer.

Jobbsökande

Att söka jobb
I vår värld ska jobbsökandet vara enkelt. Du behöver inte ägna massor av tid åt att fylla i mängder av…

information i databaser när du söker jobb via oss, ditt CV eller din LinkedInprofil räcker. Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer vi att intervjua dig och även filma dig när du svarar på en del specifika frågor om den tjänst du söker. Vi vill också underlätta för dig att söka rätt jobb, genom att ge dig en känsla för hur det ser ut på arbetsplatsen och för de människor som arbetar där. Det gör vi med hjälp av vad vi kallar filmade platsannonser; korta ”dokumentära” filmklipp från en vanlig dag på jobbet, med några av de människor som eventuellt kommer att bli dina kollegor. Vi vet hur viktig miljö och medarbetare är för att en arbetsplats ska kännas rätt, filmerna gör att du får en mycket bättre uppfattning om den än från en vanlig annons.

Att jobba för Next u
När du arbetar som konsult för oss ute hos någon av våra kunder är du anställd av Next u. Det är viktigt för oss att du som konsult känner dig trygg i din anställning, och därför är vi medlemmar i branschorganisationen Almega Bemanningsföretagen och följer gällande kollektivavtal. Det innebär bland annat att vi tecknar alla nödvändiga försäkringar för dig och betalar in din pension.

Som konsult har du en regelbunden kontakt med din konsultansvarige som engagerar sig i din karriär. Han eller hon besöker dig på din arbetsplats, har regelbundna utvecklingssamtal och hjälper dig med praktiska frågor som kan uppstå. Du är vår ambassadör och vårt ansikte utåt, tillsammans bygger vi goda relationer med våra kunder och lägger grunden för bra samarbeten. Alla konsulter som är anställda mer än 6 månader hos oss erbjuder vi ett friskvårdsbidrag på upp till 2000 kr per år.

Vi vill att du ska trivas hos oss på Next u och anordnar regelbundna träffar där vi förenar nytta med nöje. Det kan handla om allt ifrån en trevlig after work till föreläsningar inom olika områden. Som konsult för Next u leder många uppdrag till en tillsvidareanställning hos våra kunder.

Välkommen till Next u!

Träffa våra medarbetare
Stefan Lidén

VD


Ingela Haglund

Rekryterare/Konsultansvarig


Nils Hedström

Key Account Manager


Josefine Lo Forte

Rekryterare/Konsultansvarig


Sonia Ayoub

Rekryterare/Konsultansvarig


Niklas Agild

Account Manager


Louise Hellgren

Marknad/Sociala medier