Kvalité kommer före kvantitet – det är min trendspaning för 2019

I en värld där sociala medier tar alltmer av vår tid, där tävlingen om vår uppmärksamhet ökar och där företagen slåss om att få just din attention, då är det viktigt att kunna stänga av. I en allt mer uppkopplad värld, blir värdet av att logga ur allt större. I decembertider är extra mycket som ska hinnas med innan vi börjar skönja målsnöret i form av jul & nyår. Den här stressen är i stort sett likadan varje år, vi människor tenderar till att rusa allt snabbare i vårt ekorrhjul.

Vi människor har en begränsning i form av antalet intryck vi kan ta in, blir det för mycket tenderar vi att bli överhettade och avtrubbade. Inför varje år kommer nya profetior om framtida trender, jag undrar om inte en av dessa är att vi blir mer medvetna om skärmtiden, vad vi rankar som kvalitativ tid och vad vi anser vara slösurfande. Min egen trendspaning är att vi de närmsta åren kommer att bli alltmer medvetna om just detta och att vårt beteende kommer att riktas åt rätt håll.

Bildresultat för kvalitet före kvantitet

När det gäller det digitala i kombination med jobbsökande har det fram tills för något år sen stått rätt still. Nu börjar vi se att det bubblar en smula, det skrivs om lite olika digitala Hr verktyg i flera kanaler. För mig som alltid varit intresserad av det digitala är det förvånande hur lite som utgår från kandidaten. De allra flesta Hr verktyg jag läser om, verkar utgå ifrån den rekryterande chefen och bolaget. Nånstans i allt detta saknar jag kandidatperspektivet, hur upplever man som kandidat att det faktiskt är att söka jobb. Redan 2012 började Next u som första företag i Sverige med videopresentationer av jobbet, filmer som görs direkt inifrån arbetsplatsen. Vi har gjort ett drygt 100-tal filmer och kandidaterna älskar dem, de tycker verkligen att det genererar ett stort värde att faktiskt få se en film ifrån arbetsplatsen de eventuellt söker till. Jag är på riktigt förvånad att inte fler ser värdet i detta.

Att söka jobb 2018 tar fortfarande för lång tid, det är alldeles för administrativt och dessutom är det rätt tråkigt. Min förhoppning och mitt mål är att jobbsökandet ska bli roligare, det ska bli enklare och framförallt ska det bli möjligt oavsett var man befinner sig. Det känns rätt märkligt att vi fortfarande pratar cv-databaser, registreringar och personliga brev, vi borde ha kommit längre. Låt oss göra 2019 till ett år då kandidaten hamnar i fokus och där kvalité kommer före kvantitet.

Allt gott!
Stefan Lidén